Vraag het STAP-budget aan

30 Jun 2022 door Nathalie van Beek

Dinsdag 1 november a.s. om 10.00 uur is er een nieuw moment om de STAP-subsidie aan te vragen. STAP staat voor Stimulering Arbeidsmarkt Positie. Dit is een subsidie (t.w.v. € 1.000,-) die 1x per jaar aangevraagd kan worden voor een opleiding, training of cursus.  

 

Werkzoekenden én werkenden kunnen gebruik maken van deze subsidie. Deze is namelijk bedoeld voor loopbaanontwikkeling. De overheid wil werkenden en werkzoekenden de mogelijkheid geven om zelf te beslissen over hun loopbaan. Door het volgen van een cursus, opleiding of training wordt de kans op een baan vergroot. En door de ontwikkeling van nieuwe vaardigheden blijven werknemers ook interessant voor werkgevers.  

 

Iedereen die werkt kan aanspraak maken op STAP-subsidie. Echter om de subsidie toegekend te krijgen, moeten aanvragers aan de volgende voorwaarden voldoen:

  • Je bent ouder dan 18 jaar, maar je ontvangt nog geen AOW.
  • De opleiding, cursus of training staat in het STAP-scholingsregister.
  • De scholing is nog niet gestart op het moment dat jij de subsidie aanvraagt.

 

Wat is het scholingsregister?
Om in aanmerking te komen voor de subsidie, is het belangrijk dat de opleiding opgenomen is in het scholingsregister. Het scholingsregister is een overzicht waar alle opleidingen in staan waar het STAP-budget voor aangevraagd kan worden. Het complete scholingsoverzicht is terug te vinden op de website van het UWV.

 

Hoe vraag je STAP-budget aan?

Stap 1: Aanmelden via het STAP-portaal van het UWV.

Stap 2: Ontvang STAP-aanmeldingsbewijs

Stap 3: Aanvragen STAP-budget

Stap 4: STAP-budget wordt uitbetaald

STAP 5: Start de opleiding

Wij maken op deze website gebruik van cookies om het gebruik van deze website en daarbuiten te vergemakkelijken, de prestaties en gebruikerservaring te verbeteren en de relevantie van het aanbod te verhogen. Klik op akkoord om aan te geven dat je instemt met ons Algemene Voorwaarden, Privacy policy en Cookie beleid