Training loopbaan begeleiding volgen bij Trend People? Collega Birgit deelt hoe dit gaat.

05 Jan 2022

New Year, New Job! Maar wat voor een job? Wat past er nou echt bij jou? Om hierbij te helpen kun je bij Trend People diverse trainingen gratis volgen. Ook zijn er trainingen die kunnen helpen met solliciteren. 

Training volgen in januari? Aanmelden en inschrijven kan via jouw Trend People vestiging. 

  • Donderdag 14 januari van 09.00 – 12.30 uur – solliciteren doe je zo
  • Maandag 17 januari van 09.00 – 12.30 uur – loopbaanbegeleiding
  • Donderdag 20 januari van 09.00 – 12.30 uur – solliciteren doe je zo

Hoe gaat zo'n training in zijn werk? Collega Birgit volgende er een voor ons! Lees hier haar ervaring: 

Ik zal mij even voorstellen, want het is handig dat jij weet wie ik ben voordat ik mijn ervaring met de training loopbaanbegeleiding met jou deel. Ik ben Birgit en ik ben sinds september werkzaam voor Trend People als medewerker recruiter in Utrecht. Voordat ik begon bij Trend was al bekend dat ik hier kort werkzaam zou zijn. Dit omdat ik van plan ben om een master marketing te gaan volgen. Toen ik de e-mail in mijn inbox kreeg met het verzoek om kandidaten uit te nodigen voor één van onze trainingen dacht ik: hier wil ik ook aan deelnemen. Ondanks dat ik qua werkgebied al vrij zeker was wat ik wil en welke kant ik op wil, wilde ik toch graag deelnemen. Dit omdat ik er zeker van was dat ik iets zou opsteken van deze training en deze training mij verder zou brengen en eventueel zou helpen met keuzes maken op korte termijn.

Afgelopen dinsdag 23 november was het zo ver en mocht ik deelnemen aan de training loopbaanbegeleiding. De training werd gegeven door Marjon, een respectvolle vrouw die je precies weet te doorgronden. Nadat Marjon voor iedereen een open en betrouwbare ruimte had gecreëerd, kregen alle vier de deelnemers ruimte om hun verhaal te delen. Tijdens deze voorstelronde deelde iedereen waar hij/zij tegenaan liep in zijn/haar carrière en welke keuzes hij/zij lastig vind om te maken. In de eerste ronde had ik niet persé heel veel te melden omdat ik niet echt vraagtekens heb over welke richting ik in mijn carrière op wil. Toch heb ik deze training als waardevol ervaren. Tijdens de training werd ik al gauw met mijn neus op de feiten gedrukt. Ik ben een persoon die altijd doelen stelt en wanneer ik een doel bijna heb bereik verzin ik wel weer een nieuwe. Mede hierdoor vind ik het lastig om trots te zijn op de dingen die ik doe. Een ander gevolg van dat ik alleen maar mijn doelen achterna ga is dat ik helemaal niet kijk naar wat mijn verlangens zijn. Je doelen en verlangens kunnen op één lijn liggen, maar niet altijd. Wat het lastige is aan je verlangens achterna gaan is dat er altijd wel een obstakel op weg ligt. Ik wist al snel dat mijn verlangen is dat ik graag wil gaan reizen. Het obstakel? Mijn obstakel is dat ik mijn spaarrekening moet aanbreken die ik eigenlijk had bestemd voor tijdens mijn master, zodat ik dan minder hoef te lenen. Daarnaast was er ook nog een ander obstakel, reizen in een pandemie. Als ik heel lang over deze punten ga nadenken zou ik denken: ik ga niet reizen en ik blijf tot mijn master werken, iets waar ik niet gelukkig van wordt. Die laatste zin is doorslaggevend geweest. Ik word persoonlijk niet gelukkig van wat ik nu doen en ik heb de middelen en de tijd om te gaan reizen voor mijn master. Waar ligt mijn prioriteit? Een iets lagere studieschuld of iets doen wat ik al jaren wil doen? Marjon en de andere deelnemende kandidaten hebben mij tijdens de training laten inzien dat ik blij mag zijn dat ik mij nu realiseer dat ik mijn verlangens bijna altijd wegcijfer voor mijn doelen.

Ik ben 25 jaar en realiseer mij dat ik mij regelmatig moet afvragen: wat zijn mijn verlangens en welke dingen maken mij gelukkig. Hier kan en mag ik mijn keuzes de rest van mijn leven op gaan baseren. Het is fijn dat ik mij dit nu realiseer, maar niettemin is het ook fijn als een ouder persoon zich dit op latere leeftijd realiseert. Je bent tenslotte nooit te oud om te leren en je verlangens achterna te gaan. Kan het eng en spannend zijn? Ja, maar als jouw gevoel zegt dat het jou gelukkig maakt, is het misschien wel de moeite waard om je gevoelens te volgen in plaats van je doelen.

Voor nu heb ik alvast mijn vliegticket geboekt en ga ik eind januari drie maanden reizen naar Latijns-Amerika!

Birgit   

 

 

Wij maken op deze website gebruik van cookies om het gebruik van deze website en daarbuiten te vergemakkelijken, de prestaties en gebruikerservaring te verbeteren en de relevantie van het aanbod te verhogen. Klik op akkoord om aan te geven dat je instemt met ons Algemene Voorwaarden, Privacy policy en Cookie beleid