Wat heb je nodig?

  • 3 of meer spelers
  • Alle kaarten van het Trend kaartspel, excl. de Jokers.

Start van het spel

Alle kaarten worden zo gelijk mogelijk onder de spelers verdeeld. De spelers kiezen wie begint – in volgende rondes begint de verliezer De eerste speler noemt de kleur (klaver, ruiten, harten, schoppen) waarin wordt gespeeld. Dit wordt de actieve kleur.

 

Spelregels

De spelers leggen om de beurt een kaart af, met de wijzers van de klok mee. De kaarten worden met de achterkant boven neergelegd op een aflegstapel Een speler mag in zijn beurt, in plaats van een kaart uit te spelen, de vorige speler uitdagen door te zeggen: “je liegt!”. Wanneer de vorige speler zijn laatste kaart (dus de bovenste van de stapel) in de actieve kleur heeft gespeeld, heeft hij/zij niet gelogen en moet de uitdager de hele stapel in zijn hand nemen. Wanneer de vorige speler niet zijn/haar laatste kaart wel in de actieve kleur speelde, heeft deze gelogen en moet de hij/zij de hele aflegstapel in zijn hand erbij nemen.

De verliezer van zo’n uitdaging mag de nieuwe actieve kleur bepalen.

Er bestaat ook een variant op dit kaartspel. Dit is een variant voor 3 of 4 spelers. Er wordt gespeeld zonder actieve kleur. De kaart die weggegooid is, mag niet meer dan 1 punt verschillen van de kaart die de voorganger heeft weggegooid. Als iemand dus een 8 heeft weggegooid, dan mag daar dus een 7, 8 of 9 bovenop gegooid worden. Op een aas mag dus een koning, aas of 2. De kaarten die je op tafel legt laat je nooit zien, maar je noemt ze wel.

De winnaar

De winnaar bij beide varianten is de speler die het eerst al zijn kaarten kwijt is.3

Wij maken op deze website gebruik van cookies om het gebruik van deze website en daarbuiten te vergemakkelijken, de prestaties en gebruikerservaring te verbeteren en de relevantie van het aanbod te verhogen. Klik op akkoord om aan te geven dat je instemt met ons Algemene Voorwaarden, Privacy policy en Cookie beleid