Anti discriminatiebeleid

“Discrimineren op basis van leeftijd is wettelijk verboden. Toch gebeurt het vaak, met name bij ouderen op de arbeidsmarkt. Leeftijdsdiscriminatie komt nog iets vaker voor dan discriminerende verzoeken op grond van afkomst, zo blijkt uit gegevens van het meldpunt bij de ABU (Algemene Bond Uitzendondernemingen)”. 

Een sollicitant niet uitnodigen op basis van leeftijd, geslacht of afkomst, het komt dus voor. Uit onderzoek blijkt dat bijna een kwart van werkende Nederlanders met een migratieachtergrond, zich vaker gediscrimineerd voelt op basis van persoonsgegevens. Trend People vindt dat iedereen gelijke kansen moet hebben op de arbeidsmarkt. Door te focussen op de werkervaring, het talent en de drijfveren van de sollicitanten proberen wij meer bewustwording te creëren rondom het sollicitatieproces. Het gaat niet om leeftijd, geslacht of afkomst. Maar de talenten en ambities van de sollicitant, die de aandacht verdienen.

Trend People is lid van de Algemene Bond Uitzendondernemingen (ABU) en volgt het beleid van deze brancheorganisatie. De ABU en zijn leden zetten zich in voor een arbeidsmarkt zonder discriminatie. Dat staat in de gedragsregels. Ook moeten alle ABU-leden een antidiscriminatiebeleid hebben, dit uitvoeren en regelmatig evalueren. ABU-leden krijgen hiervoor controles. Met scholing, voorlichting en mystery calls houdt de ABU het tegengaan van arbeidsmarktdiscriminatie hoog op de agenda.

Voor het beleidsdocument van Trend People klik hier.

Wij maken op deze website gebruik van cookies om het gebruik van deze website en daarbuiten te vergemakkelijken, de prestaties en gebruikerservaring te verbeteren en de relevantie van het aanbod te verhogen. Klik op akkoord om aan te geven dat je instemt met ons Algemene Voorwaarden, Privacy policy en Cookie beleid