Historisch krappe arbeidsmarkt: hoe zorg ik dat jij mij kiest?

17 Feb 2022

‘Ik wil groeien, maar ik heb geen mensen’. Werkgevers zijn wanhopig. De arbeidsmarkt is historisch krap, de huizenmarkt overspannen en ook op de datingmarkt verandert de dynamiek. Alles is in beweging, een interessante ontwikkeling waarbij Trend zich focust op de eerste: het bij elkaar brengen van nieuwe collega’s op de perfecte plek. Medewerkers zijn actief: door het grote aantal vacatures durven ze wel een gokje te wagen. Het is opvallend hoeveel professionals een vast contract inruilen voor een tijdelijke overeenkomst.

Bevalt de nieuwe baan niet, dan is een overstap zo weer gemaakt. Dat maakt de uitdaging voor werkgevers extra groot: zowel werving als behoud hebben alle aandacht. En je moet je als werkgever profileren, het is bijna de omgekeerde wereld: als werkgever solliciteer je bij de sollicitant!

Voor het winnen van de strijd om talent is een efficiënt sollicitatieproces cruciaal. Sollicitanten hebben vaak meerdere procedures naast elkaar lopen, doorpakken is daarom van essentieel belang: een duidelijk functieprofiel met weloverwogen must haves en nice to haves, een korte doorlooptijd en een passend aanbod - en dan niet alleen qua salaris, maar ook qua flexibiliteit. Wij helpen je in het ‘wederzijdse sollicitatieproces’ en verbinden jullie als nieuwe collega’s aan elkaar!

Wij maken op deze website gebruik van cookies om het gebruik van deze website en daarbuiten te vergemakkelijken, de prestaties en gebruikerservaring te verbeteren en de relevantie van het aanbod te verhogen. Klik op akkoord om aan te geven dat je instemt met ons Algemene Voorwaarden, Privacy policy en Cookie beleid