Nieuwe CAO voor uitzendkrachten

06 Jan 2022

Een nieuw jaar brengt altijd veranderingen met zich mee. We trappen dit jaar af met een wijziging binnen de cao voor uitzendkrachten.

Trend People informeert u graag over alles wat er speelt in de markt en binnen onze branche. Bent u al op de hoogte van de wijzigingen in de cao voor uitzendkrachten? De vakbonden en de ABU hebben een nieuwe cao voor uitzendkrachten afgesloten. Per 3 januari komt er o.a. voor uitzendkrachten meer werkzekerheid, een betere pensioenopbouw en wordt het verschil in loon tussen uitzendkrachten en vast personeel verkleind.

 

Wijziging contractduur:

De duur van een uitzendcontract (fase A met uitzendbeding) gaat van maximaal 78 weken naar maximaal 52 weken. Dit geldt voor alle nieuwe uitzendcontracten vanaf 3 januari 2022. Ook fase B (zonder uitzendbeding) wordt verkort: de periode dat iemand een contract voor bepaalde tijd mag krijgen gaat van 4 naar 3 jaar.

Pensioenopbouw:

De pensioenopbouw start eerder en wordt opgebouwd over een groter deel van het inkomen. De wachttijd voor een uitzendkracht wordt verkort van 26 gewerkte weken naar 8 gewerkte weken.

Aanpassingen in de inlenersbeloning:

Met ingang van 3 januari 2022 wordt de inlenersbeloning aangepast, dan wel uitgebreid met onderstaande punten voor flexkrachten:

- Recht op eenmalige uitkeringen

- Recht op kostenvergoedingen

- Recht op loonsverhogingen met terugwerkende kracht

- Recht op initiële loonsverhoging vanaf hetzelfde tijdstip en met dezelfde omvang als bij de opdrachtgever

- Recht bij terugkeer op het loon rekening houdend met de eerder opgedane werkervaring

 

Wellicht heeft u hier al iets over gelezen, maar roept dit vragen bij u op. Wat heeft dit voor invloed op de flexwerkers die werkzaam zijn binnen mijn organisatie?

Trend People staat u graag bij als het gaat om het invullen van de vacatures, maar ook als adviseur bij vraagstukken. Behoeft dit onderwerp meer toelichting, dan maken wij graag telefonisch of online via Teams of ZOOM een afspraak om meer uitleg te geven.

Wij maken op deze website gebruik van cookies om het gebruik van deze website en daarbuiten te vergemakkelijken, de prestaties en gebruikerservaring te verbeteren en de relevantie van het aanbod te verhogen. Klik op akkoord om aan te geven dat je instemt met ons Algemene Voorwaarden, Privacy policy en Cookie beleid