Nieuwe ronde aanvragen STAP-Budget 28 februari

10 Feb 2023 door Nathalie van Beek

Vorig jaar was het voor werkenden en werkzoekenden voor het eerst mogelijk om een STAP-budget van maximaal € 1.000,- per jaar aan te vragen voor scholing en ontwikkeling. Ook dit jaar is het weer mogelijk om het STAP-budget aan te vragen. De eerste aanvraagmogelijkheid is dinsdag 28 februari om 10:00 uur.

 

Waarom STAP-budget aanvragen?

Met behulp van het STAP-budget kan iedere werkende en werkzoekende een opleiding, training of cursus volgen om vaardigheden te vergroten of te verbreden. Hiermee kan je invloed uitoefenen op de ontwikkeling van jouw loopbaan en werk je aan jouw eigen duurzame inzetbaarheid. 

Met het STAP-Budget kan je ervoor kiezen om je verder te verdiepen in jouw vakgebied. Hiermee vergroot je jouw expertise en maak jij je direct van meerwaarde voor jouw werkgever. Daarnaast kan je met behulp van het budget ook kiezen voor omscholing. Daarmee kan je jouw loopbaan vormen naar een totaal andere richting. In beide gevallen vergroot jij jouw kansen op de arbeidsmarkt door jouw kennis te vergroten.

 

Hoe vraag je het STAP-Budget aan?

Iedereen die werkt of werkzoekende is kan aanspraak maken op het STAP-budget. Echter om de subsidie toegekend te krijgen, moeten aanvragers aan de volgende voorwaarden voldoen:
•    Je bent ouder dan 18 jaar, maar je ontvangt nog geen AOW.
•    De opleiding, cursus of training staat in het STAP-scholingsregister.
•    De scholing is nog niet gestart op het moment dat jij de subsidie aanvraagt.

Voldoe je aan de bovenstaande voorwaarden? Dan kan je 28 februari de subsidie aanvragen. Dit doe je via de website van het UWV. Daar doorloop je de volgende stappen:
Stap 1: Aanmelden via het STAP-portaal van het UWV.
Stap 2: Ontvang STAP-aanmeldingsbewijs
Stap 3: Aanvragen STAP-budget
Stap 4: STAP-budget wordt uitbetaald
Stap 5: Start de opleiding

 

Andere aanvraag data

Komt 28 februari te vroeg? Ook dit jaar zijn er meerdere aanvraagmomenten voor het STAP-budget. Dit jaar zijn er vijf data waarop het STAP-Budget aangevraagd kan worden. De andere aanvraagmomenten vinden plaats op:
Maandag 1 mei 2023
Maandag 3 juli 2023
Maandag 4 september 2023
Woensdag 1 november 2023

Wij maken op deze website gebruik van cookies om het gebruik van deze website en daarbuiten te vergemakkelijken, de prestaties en gebruikerservaring te verbeteren en de relevantie van het aanbod te verhogen. Klik op akkoord om aan te geven dat je instemt met ons Algemene Voorwaarden, Privacy policy en Cookie beleid